Bureau Lokahi is tijdelijk gesloten!

Binnenkort gaat een langgekoesterde droom in vervulling: weer op reis! Aanstaande dinsdag vertrek ik voor 6,5 maand naar centraal-Amerika. Dat betekent dat Bureau Lokahi gesloten is tot en met de meivakantie.

Opnieuw lang op reis, wat kijk ik daarnaar uit! Tegelijkertijd merk ik voor het eerst dat ik de dingen in Nederland moeilijker loslaat. Afgelopen twee jaar – vanaf het moment dat ik het zelfstandig ondernemen weer oppakte – heb ik de kans gehad om vanuit mijn bureau aan hele toffe projecten te werken. Acht projecten om precies te zijn. Verspreid over het hele land en verschillend in opgave. Natuurlijk allemaal in lijn met datgene waar mijn hart ligt: participatieprojecten ter verbetering van de leefomgeving. Plannen maken sámen met de mensen die dagelijks te maken hebben met die plekken. Dat maakt een plan niet alleen beter, maar zorgt ook voor een prettigere woon- en werkomgeving.

Zo werkte ik afgelopen tijd aan de herinrichting van de Markt in Sint-Oedenrode, een wijkaanpak voor de toekomst van de Meppelse wijk Oosterboer, de herontwikkeling van een oud bedrijfsterrein in Ankeveen richting kleinschalig wonen, een herontwikkeling van het iconische Plashoeve-terrein in Vinkeveen, het toetsen van het draagvlak voor de nieuwe warmte transitievisie in Meppel, een plan van aanpak voor de herontwikkeling van het Tergooi-terrein in Blaricum, de ontwikkelvisie voor woningbouw in Deest-Zuid en een nieuw ontwerp voor de uitbreiding van de Albert Heijn in het oude dorp van Houten. Stuk voor stuk hele toffe projecten, waar ik met ontzettend veel plezier aan heb gewerkt.

Een aantal van deze projecten eindig ik door mijn vertrek vroegtijdig. Volgens sommigen misschien een risico. ‘Kom je daarna nog wel aan werk?’ Ik geloof van wel. Als keuzes voortkomen uit intuïtie, geloof ik dat dingen wel weer op zijn pootjes terecht komen. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk jammer is om de dingen los te laten waar je al zo lang aan werkt en die je grotendeels zelf hebt opgetuigd. Tegelijkertijd ben ik ontzettend dankbaar dat ik dit zo ervaar, want dat betekent dat mijn bureau en de projecten die ik doe inhoudelijk voor mij nu het juiste pad zijn.

Na de meivakantie ben ik weer in Nederland! Mocht je tegen die tijd een tof nieuw project tegenkomen dat past bij mijn bureau: meer dan welkom!

Liefs,

Suzy

Reply...
Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.