Herontwikkeling Cannenburgerpark

Op de kruising van de Cannenburgerweg en de Herenweg in Ankeveen maakt een oud bedrijfsterrein ruimte voor een kleinschalige woonfunctie. Een ontwikkeling die veel beter past in de omgeving. Het ontwerp hiervoor wordt in co-creatie met omwonenden gemaakt. Bureau Lokahi is in dit project verantwoordelijk voor de participatie en de communicatie.

De bedrijfslocatie bevindt zich op een beeldbepalende locatie in Ankeveen met aan alle kanten woningen op korte afstand. Het bedrijfsterrein is vervuild en verouderd. De huidige eigenaar stopt op dit terrein met de bedrijfsvoering, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor een nieuwe invulling van het gebied. Een uitgelezen kans, omdat de woningnood ook in Ankeveen enorm is. JeeGee Vastgoed wil het terrein daarom saneren, slopen en opnieuw inrichten met woningbouw. 

Door de directe nabijheid van woningen is nauwe betrokkenheid van de omgeving essentieel. Het doel is een gedragen ontwerp dat past bij de behoeften van de omgeving. Bureau Lokahi stelt in haar aanpak niet het eindproduct als resultaat centraal, maar de bewoners en gebruikers van het gebied eromheen. Het proces kenmerkt zich door een persoonlijk, betrokken en behapbaar participatieproces met heldere communicatie. Geen ongegronde beloftes, maar vanaf het begin duidelijkheid over wat wel of niet mogelijk is. 

 

In de participatiemethoden kiezen we voor een combinatie van digitale en kleinschalige fysieke methoden, zodat ieder die dat wil, kán meedoen. Ook in tijden van corona. Zo is er een meedenkkrant verspreid bij alle adressen in een straal van 500 meter. Onderdeel hiervan was een vragenlijst, die ook digitaal ingevuld kon worden. Geïnteresseerden konden zich daarnaast aanmelden voor een brainstormwandeling over het terrein waar we stilstonden bij dromen, wensen, zorgen en aandachtspunten. Op basis van de reacties werden tijdens digitale thematafels dilemma's besproken. De architecten vertalen de opbrengst nu naar structuurschetsen, die tijdens een digitale verdiepingsavond met de omgeving worden besproken. Afsluitend kan de omgeving op basis van schetsen meedenken over de architectuur en de sfeer. 

De OMGEVING DENKT mee

download

Periode: december 2020 - oktober 2021
Opdrachtgever: JeeGee Vastgoed
In samenwerking met: Building Design

"Suzy is open en transparant. Door haar ontwapenende aanpak is zij in staat om mensen voor zich te winnen. Uitgebreide en heldere communicatie vooraf en tijdens het proces geven mensen vertrouwen en een luisterend oor. Kortom een professionele en heldere aanpak die leidt tot resultaten!"

- johan zijtveld, jeegee vastgoed

Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.