Herinrichting markt
Sint-Oedenrode

Hoe kunnen we van de Markt in Sint-Oedenrode weer een functioneel, aantrekkelijk en duurzaam plein maken waar bezoekers graag komen en willen blijven? Bureau Lokahi is in dit project verantwoordelijk voor de participatie om te komen tot een gedragen inrichtingsplan voor de Markt. 

De Markt van Sint-Oedenrode is van oorsprong het zwaartepunt van het Rooise dorpsleven. Een belangrijke plek voor veel bewoners, die nauw verbonden is met de eigenheid van het Brabantse dorp. Toch wordt het marktplein tegenwoordig vooral gedomineerd door geparkeerde auto’s. Zonde, want het is een prachtig groot plein met veel potentie. Tijd dus om de ruimtelijke kwaliteit en daarmee de levendigheid, leefbaarheid en verblijfskwaliteit van het plein te verbeteren.

Samen met Spacevalue en TLU Landschapsarchitecten werkt Bureau Lokahi aan dit participatieve ontwerpproces. Onze opvatting is dat iedereen die de Markt kent - van koopman tot omwonenden, van professional tot passant, van ondernemer tot werknemer - vruchtbare ideeën heeft om de Markt te verbeteren. Daarom geven we het stuur in handen van de belanghebbenden! We nodigen mensen uit om zelf achter de tekentafel te kruipen tijdens twee bruisende meerdaagse festivals: het ideeënfestival en het ontwerpfestival. 

Periode: 2020 - heden
Opdrachtgever: gemeente Meierijstad
In samenwerking met: Spacevalue , TLU Landschapsarchitecten 

Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.