Draagvlakmeting Haagdijken

De Haagdijk en de nieuwe Haagdijk zijn belangrijke aanloopstraten naar het centrum van Breda. In de huidige vorm functioneren de straten echter niet ideaal. In het voorjaar van 2019 is daarom hard gewerkt aan een gedragen ruimtelijk-economische toekomstvisie voor de straten. Bureau Lokahi onderzoekt nu het draagvlak voor twee kortetermijnmaatregelen uit de visie. 

De visie “Hier in de Haagdijken” doet onder andere uitspraken over de relatie met de binnenstad, de kracht en kernwaarden van de huidige Haagdijken en de toekomstige functionele invulling van de (Nieuwe) Haagdijk. Ook stelt de visie een aantal quick-wins voor om op korte termijn al resultaat te zien. 

Om meer verblijfskwaliteit te creëren in de straat, beoogt de toekomstvisie tijdelijke vlonderterrassen te realiseren. Daarnaast kunnen geïnteresseerde ondernemers advies krijgen over de inrichting van hun bedrijfsgevel, passend bij de historische en karakteristieke panden van de straat. Beide maatregelen gebeuren echter alleen bij interesse van ondernemers. Bureau Lokahi voert daarom een draagvlakmeting uit om de behoefte voor deze maatregelen te inventariseren.  

Periode: 2020 - heden
Opdrachtgever: Spacevalue
Rol Bureau Lokahi: projectleider en onderzoeker
Beeldmateriaal: Bureau Lokahi


Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.