In gesprek over nieuwe woningen in Deest-Zuid

Afgelopen weken ging bureau Lokahi samen met stedenbouwkundig bureau Spacevalue in gesprek met Deestenaren. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers deelden zij hun zorgen over de leefbaarheid en wensen voor de toekomst. Meer dan 60 buurtbewoners en andere geïnteresseerden dachten mee.

Gemeente Druten besteed met verschillende projecten extra aandacht aan de leefbaarheid van Deest. Dit is hard nodig. Inwoners vergrijzen en voorzieningen verdwijnen. Deestenaren maken zich zorgen over de terugloop van het verenigingsleven. Daarnaast neemt de vraag naar één- en tweepersoonswoningen in Deest steeds meer toe. Om de leefbaarheid op peil te houden, zijn meer woningen nodig. In Deest-Zuid worden al woningen toegevoegd met de projecten De Gaarden Fase 1 en Fase 2. Daaromheen liggen ook mogelijkheden voor woningbouwontwikkeling.

Op 17 en 30 september gingen we daarom in gesprek over de leefbaarheid van Deest en het toevoegen van woningen in Deest-Zuid. Op het dorpsplein bij de basisschool konden mensen op grote posters antwoord geven op verschillende vragen. Wat vindt u prettig aan het wonen in Deest? Wat is er nodig om de leefbaarheid op peil te houden? Wat zijn uw wensen voor de toekomst van Deest? Mede dankzij het zonnige weer, de zelfgebakken Deesterkoeken en het schepijs voor de basisschoolleerlingen blikken we terug op twee leuke en inspirerende dagen! En niet geheel onbelangrijk: met veel bruikbare informatie om de ontwikkelvisie voor Deest-Zuid te voeden.

Wil je meer weten over dit project? Lees hier dan meer informatie.

Reply...
Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.