Oosterboer denkt mee over hun wijkaanpak

Gemeente Meppel gaat de komende jaren extra aandacht besteden aan de wijk Oosterboer. Ter voorbereiding daarop nodigt zij haar inwoners uit om aan te geven waar die wijkaanpak over moet gaan. Een interessante insteek, waar Bureau Lokahi graag aan meewerkt.

Extra aandacht is nodig

Extra aandacht voor de wijk Oosterboer is hard nodig. Het is er fijn wonen met groen, winkels en voorzieningen om de hoek. Gemeente Meppel vindt het belangrijk dat dit in de toekomst zo blijft. Als we verder vooruitkijken, komen er verschillende veranderingen op de wijk af. De inwoners van de wijk worden ouder, het klimaat verandert en de overgang naar duurzame energie laat niet lang meer op zich wachten. Dit vraagt om een actieve aanpak van de gemeente: de ‘wijkaanpak Oosterboer’. 

Een mix aan participatiemiddelen

De participatie voor de wijkaanpak is speels, uitnodigend en inclusief. Er zijn corona-proof activiteiten voor alle doelgroepen, met speciale aandacht voor kinderen en jongeren. Speciaal voor basisschoolleerlingen is er een doorgeefboekje ontwikkeld, gebaseerd op het vriendenboekje. Kinderen van de BSO’s gingen aan de slag met het maken van een ‘moodboard’ met hun lievelingsplekjes in de wijk en de dingen die ze nog missen. Jongeren gingen aan de slag met het op maat gemaakte participatiespel Wijkdecor. Voor volwassenen was er een speciale editie van de veelgelezen wijkkrant met een infoquête erin. In het winkelcentrum stond een ideeënkar waar bezoekers een ansichtkaartje konden invullen. Daarnaast waren er diverse digitale brainstormsessies om met elkaar in gesprek te gaan. 

Grote betrokkenheid!

De opbrengst is overweldigend. In totaal dachten 421 inwoners uit Oosterboer mee over de toekomst van hun wijk. Een resultaat waar gemeente Meppel veel aan heeft en trots op is. En daarmee niet alleen de gemeente, maar Bureau Lokahi zeker ook!

Reply...
Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.