Het wijkdecor

Werken aan stad en ommeland begint en eindigt met de mensen die er wonen, werken en recreëren. Het Wijkdecor maakt het mogelijk om juist díegenen te betrekken bij ruimtelijke of sociale vraagstukken. Het spel daagt spelers uit zich te verplaatsen in de ander, om zo het gesprek te bevorderen en verschillen van inzicht te overbruggen. Alleen zo ontstaan nieuwe, gedragen ideeën. 

Durf jij de brug te slaan tussen de verschillende belangen en behoeften in jouw project? 

Geen Wijkdecor is hetzelfde! Ieder spel wordt op maat gemaakt en zit vol inspirerende persona’s. In zestig minuten gaan spelers op een laagdrempelige manier op zoek naar de verschillende standpunten,  belangen en behoeften. Stap in de schoenen van bijvoorbeeld de nieuwsgierige cultuursnuiver, de duurzame pionier of de welzijnswerker en daag je medespeler uit om de leefomgeving samen vorm te geven.  
 
Het spel kan gebruikt worden in meerdere projectfases: van initiatiefase tot en met de uitvoering. Het wordt idealiter gespeeld door een mix van professionals en inwoners, ondernemers en/of maatschappelijke partners uit het gebied waar de opgave speelt. Betrek de mensen die een belang hebben bij het vraagstuk en zorg voor een goede afspiegeling daarvan! 
 

Out of the box vind je meer

Wil jij in jouw project het Wijkdecor inzetten om te komen tot nieuwe, gedragen ideeën? Of wil je meer informatie?
Ik praat je graag bij! Neem dan contact op via suzy@bureaulokahi.nl of telefonisch via 06-41661420

De tool is ontwikkeld door:
Marlous Rosegaar (Rosegaar omgevingsmanagement), Niels Hofmeijer (Brand95) en Suzy Koot (Bureau Lokahi). 
 

Meer info

Testronde 1

Testronde 2

Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.