Vol inspiratie back in business

Begin oktober begon na maanden dromen eindelijk onze reis (samen met vriendje Jan) door midden Amerika. Zonder plan, zonder vooronderzoek en zonder grote verwachting (oké, een klein beetje verwachtingen waren er wel). Ons laten verrassen door een gebied waar we intuïtief allebei erg nieuwsgierig naar waren, dat was het plan. En boy oh boy, óf deze reis ons heeft verrast!

Inspirerend gebied

Midden Amerika, een gebied met een rijke geschiedenis. Enerzijds bijzonder interessant door de – vaak nog zichtbare – restanten van eeuwenoude samenlevingen van de Maya’s, Inca’s en Azteken. Anderzijds zeer tragisch vanwege de vele en langdurige dictaturen, staatsgrepen en burgeroorlogen. De gevolgen hiervan zijn tot de dag van vandaag nog steeds zichtbaar, de pijn en het verdriet nog steeds voelbaar. Maar ook de veerkracht en de drive om weer iets van het leven te maken. Veel mensen die ik heb ontmoet zijn trots op hun land, ondanks – of misschien juist mede door – de zware geschiedenis. En dat met hele bijzondere ontmoetingen tot gevolg.

Reizen zonder plan

Reizen zonder plan gaat gepaard met flexibiliteit. Voor ons betekent dat vrijheid. Vrijheid om te gaan waar je wilt, maar ook om vrij te zijn van verwachtingen en patronen. Het leven te nemen zoals het komt en verrast te worden door andere culturen, weelderige natuur, onbekende keukens, mooie ontmoetingen en – niet op de minste plaats – je eigen gedachten. Een reis niet alleen om te genieten en te surfen, maar zeker ook omdat ik voelde dat ik het nodig had. Afstand te nemen om op adem te komen, te reflecteren op mijn afgelopen twee (drukke) jaren met bureau Lokahi en te voelen hoe ik verder wilde.

En nu..

Nu, na zeven maanden op pad te zijn geweest, heb ik zin om weer aan de slag te gaan! Volgeladen met nieuwe energie, inspiratie en belangrijke inzichten. Vanaf 9 mei ben ik weer beschikbaar voor nieuwe projecten. Kan ik jou of iemand uit je netwerk helpen bij een ruimtelijke participatieproces? Of ben je geïnteresseerd in een onderlinge samenwerking? Laat me dat vooral weten!

Nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Kijk hier om een beeld te krijgen aan wat voor projecten ik veelal werk.

Reply...
Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.