Reizigersonderzoek station Lansingerland-Zoetermeer

Net buiten Zoetermeer, aan de spoorlijn Gouda-Den Haag, ligt het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Een volwaardig openbaar vervoersknooppunt waar diverse verkeersmodaliteiten samenkomen. Bureau Lokahi onderzoekt de reizigerspatronen en mening van reizigers over het nieuwe station. 

Het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer is een bijzonder bouwwerk over de A12, met behalve de trein ook de RandstadRail, een busverbinding, goede fietsvoorzieningen, volop parkeergelegenheid en een park op het viaduct over de snelweg. Deze extra halte draagt bij aan een betere openbaar vervoersverbinding tussen Gouda, Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag. Reizigers kunnen sneller hun bestemming bereiken en files mijden. En dat trekt veel reizigers aan! Al vanaf de opening van het station zijn er meer reizigers dan verwacht. 

Om ook in de toekomst goed aan te blijven sluiten bij de behoefte van reizigers en de capaciteit van het nieuwe station voert Bureau Lokahi een evaluatief onderzoek uit om de reizigerspatronen, kwaliteiten en eventuele verbeterpunten van het nieuwe station te inventariseren.  

Periode: 2020 - heden
Opdrachtgever: gemeente Zoetermeer
Rol Bureau Lokahi: projectleider en onderzoeker
In samenwerking met: Jonge Honden
Beeldmateriaal: Arcadis Architecten & John Verbruggen Fotografie


Meer weten?
Schrijf je dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat we doen.